Historie

Wolfs Aannemingsbedrijf bestaat begin 2020 85 jaar. Deze afgelopen 85 jaar heeft Wolfs B.V. zijn sporen verdient met o.a. containerverhuur, afvalrecycling, grondwerk, sloopwerk, transport, wegenbouw en bodemsanering. Wolfs is een begrip in en rondom Oisterwijk en met 10 enthousiaste en ervaren werknemers een veelzijdig bedrijf waar kwaliteit en service hoog in het vaandel staan. Wolfs B.V. houdt zich bezig met specialistische werken voor opdrachtgevers uit het bedrijfsleven, overheidsinstanties en particulieren.
Wolfs B.V. is sinds 1935 actief in buurtschap Kerkhoven, waar het werd opgericht door Cees Wolfs.
Zoon Rien Wolfs kwam in de oorlogsjaren in het bedrijf, samen met zijn broers Piet en Johan verrichtte hij oorspronkelijk veel voermanswerk met paard en wagen, en vanaf 1946 werd het wagenpark gemotoriseerd. In 1951 begon 'Cees Wolfs en Zonen' naast vervoersactiviteiten ook aan zandafgravingen. Enkele jaren daarna werd de firma 'Gebroeders Wolfs' opgericht, en de werkzaamheden groeiden langzaam uit naar wegenbouw- en rioleringsprojecten met een regionale bekendheid.
Van 1935 tot 1987 was het bedrijf gevestigd aan de Kerkhovensestraat, daarna is het bedrijf verhuisd naar de vestiging op het industrieterrein "Kerkhoven" aan de Sprendlingenstraat.
In 1989 trok Rien Wolfs zich officieel terug uit de onderneming en kreeg kleinzoon Noud de dagelijkse leiding.

Na ruim 30 jaar druk met het bedrijf bezig geweest te zijn, kruist in 2020 Spelt afvalinzameling B.V. het pad. Spelt, groot in de afvalinzameling, zoekt een vestiging in het zuiden. Sinds juni 2020 is Wolfs B.V. onderdeel van Spelt afvalinzameling B.V.. De afvalinzameling / containerverhuur gaat onder de naam Spelt afvalinzameling Oisterwijk B.V. verder, en Wolfs Aannemingsbedrijf B.V. blijft onder leiding van Noud Wolfs in de grond-, weg- en waterbouw actief.

Foto Foto